واردات از ترکیه به ایران
9 اسفند 1400 1400-12-20 22:20واردات از ترکیه به ایران
واردات از ترکیه به ایران
در این مقاله قصد داریم تا شما را با چگونگیه واردات از ترکیه آشنا کنیم. اگر شما قصد واردات از ترکیه را دارید به هیچ عنوان این مقاله را از دست ندهید.
چرا باید به فکر تجارت با ترکیه باشیم؟
همانطور که میدانید کشور ترکیه پُلی بین اروپا و آسیا محسوب میشود و از سه جهت به دریا دسترسی دارد. در واقع به دلیل موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب، کشور ترکیه از گذشته مسیر تجارت کالاهای مختلفی مانند ابریشم بوده است.
اما تغییرات در ترکیه از سال 1923 زمان مصطفی کمال آتاتورک، پایان سلطنت امپرواتوری عثمانی اتفاق افتاد. در واقع این کشور از آن سال به جمهوری ترکیه تغییر نام پیدا کرد و به یک کشور مدرن و دموکراتیک تبدیل شد.
اقتصاد ترکیه در سال های اخیر بسیار پرتلاطم و ناپایدار بوده است. به طور مثال در سال 2001 ترکیه با بزرگترین بحران اقتصادی روبرو شد. البته از سال 2003 کم کم اقتصاد این کشور به پایداری رسید و توانست رشد خوبی را تجربه کند.
به طوری که از نظر رده بندی اقتصادی این کشور با جایگاه 18 در سال 2003 توانست به جایگاه 13 در سال 2017 دست پیدا کند. به عبارت دیگر بر اساس دادهها ارزش اقتصاد این کشور در سال 2003 چیزی در حدود 236 میلیارد دلار برآورده شده که این رقم در سال 2017 به 851 میلیارد دلار رسیده است.
همین موضوع میتواند نشان دهنده پتانسیل بالای این کشور برای تجارت و سرمایه گذاری باشد. البته با توجه به اینکه این کشور همسایه شمال غربی ایران است و با ایران مرز مشترک دارد. بسیاری از بازرگانان و تجار به فکر تجارت با این کشور میافتند.
همچنین از دیگر دلایلی که سبب شده در سالهای اخیر حجم تجارت بین ایران و ترکیه افزایش داشته باشد، عضویت هر دو کشور در یک کنوانسیون اقتصادی به نام کنوانسیون تیر است.
کشورهایی که در این کنوانسیون عضو هستند، از معافیتهایی برای ترانزیت کالا برخوردارند که سبب تجارت راحتتر میان کشور مبدا و مقصد میشود. همین موضوعات در کنار روابط خوب سیاسی این کشور با ایران سبب شده که امروزه ترکیه به یکی از مهمترین کشورها برای تجارت، واردات و صادرات انتخاب شود.
ترکیه با چه کشورهایی روابط اقتصادی دارد؟
کالا های ترکیه عموما به کشور هایی همچون آلمان، انگلستان، عراق، ایتالیا، آمریکا، اسپانیا، هلند و روسیه صادر میشوند. از میان این کشورها شاید بیشترین میزان کالاهای صادراتی از نظر ارزش به کشورهای آلمان و انگلستان باشد. همچنین روسیه، آلمان و چین بزرگترین صادر کنندگان کالا به کشور ترکیه هستند. اما یکی از سوالاتی که اکثر تجار و بازرگانان از خود میپرسند. این است که چه کالاهایی برای واردات از ترکیه مناسب است؟
برای واردات از ترکیه چه کالاهایی میتوانند گزینه مناسبی باشند؟
برای جواب به این گونه از سوالات پیشنهاد میکنیم که تحقیق شود که کشورهای دیگر چه کالاهایی را از ترکیه وارد میکنند. به طور مثال مهمترین کالاهای صادراتی ترکیه شامل وسایل نقلیه و قطعات ماشینی، ماشین آلات صنعتی، آهن و فولاد، ماشین آلات الکتریکی، پوشاک، روغن و سوختهای معدنی، سنگهای قیمتی، فلزات و پلاستیک میباشد. اما کالا صادراتی به ایران بر مبنای اطلاعاتی که وب سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در سال 1399 منتشر کرده است.
شامل ذرت دامی، گندم، کلزا، موز سبز، الیاف و اجزاء ماشین آلات میشود. همچنین در برخی از موارد واردات داروهای خاص نیز در سال 1399 از ترکیه انجام شده است. ما پیشنهاد میکنیم قبل از تفکر برای واردات کالایی خاص به ترکیه، به وب سایت https://www.tccim.ir/ مراجعه کنید و مشاهده کنید که آن کالا قبلا وارد شده است یا خیر. همچنین شما میتوانید از تجربه شرکتها و بازرگانان قدیمی در این زمینه نیز استفاده کنید.

اولین قدم برای واردات از ترکیه چیست؟
پس از اینکه شما توانستید یک کالای خاص را برای واردات انتخاب کنید. حال وقت آن است که با فروشنده آن کالا خاص آشنا شوید و در خصوص قیمت آن کالا با آن فروشنده به توافق برسید.
توجه داشته باشید که حتما برای واردات از ترکیه باید حتما از فروشنده قانونی و معتبر خرید خود را انجام دهید. حال شما باید از فروشنده پیش فاکتور تهیه کنید و به مرجع قانونی برای واردات مراجعه کنید و در خصوص صادرات آن کالاها به ایران مجوز دریافت کنید.
باید توجه داشته باشید که در پیش فاکتور فروشنده باید تمامی مشخصات خود و خریدار و همچنین کالای فروخته شده را بنویسید. همچنین نحوه و زمان ارسال نیز باید در پیش فاکتور ذکر شود.
حال که توانستید تمام مجوزهای صادرات به ایران را دریافت کنید. زمان آن میرسد تا کالاها از فروشنده با وسایل نقلیه به ایران وارد شوند. به همین منظور شما باید با شرکتی جهت حمل بار مذاکره کنید.
حال کالاهای شما از ترکیه به گمرک در مرز ایران منتقل میشود و شما باید مابقی امور گمرکی کالا خود را انجام دهید. در واقع شما باید در سامانه وزارت بازرگانی وارد شوید با ارائه قبض انبار، ثبت سفارش کالاهای خود را انجام دهید.
درون این وبسایت شما باید اظهارنامه گمرکی قرار دهید و پس از اظهار کالاها، کارشناسان گمرک به درخواست شما رسیدگی میکنند.
برای اینکه برای ترخیص کالاها در گمرک به مشکل برنخورید پیشنهاد میشود که از تمامی قوانین واردات به ایران اطلاعات کسب کنید.
اما خوب شاید از خود بپرسید که چگونه و به چه صورت میتوان تمامی قوانین مربوط به صادرات و واردات از ترکیه را یادبگیرید؟
باید به شما بگوییم که شرکتهای مختلفی در زمینه آموزش این قوانین و همچنین چگونگیه صادرات و واردات از ترکیه فعالیت میکنند که شما با شرکت در کلاسهای آموزشی این شرکتها میتوانید با تمامی قوانین در این زمینه آشنایی پیدا کنید.
همچنین اگر شما زمانی را برای صرف کلاسهای آموزشی ندارید، میتوانید از وبینارهای آموزشی استفاده کنید. وبینارهای اموزشی فرصت بسیار مناسبی برای تجار و بازرگانان فرآهم میکند تا در کوتاه ترین زمان ممکن بتوانند به تمامی مطالب در زمینه تجارت با ترکیه دست پیدا کنند.
آیا میتوان با واسطه، کالاها را ترکیه به ایران وارد کرد؟
بسیاری از تجار و بازرگانان شاید نخواهند تا درگیر پروسه واردات کالا شوند و خود به امور گمرکی کالاها رسیدگی کنند.
در این صورت این افراد میتوانند با مراجعه به شرکتهای مختلف امور واردات کالاهای خود را به این شرکت ها بسپارند. همچنین برخی از شرکتها علاوه بر امور گمرکی، امور حمل و نقل کالاها را نیز انجام میدهند.
عموما این شرکتها تضمین میدهند تا کالها پس از دریافت از فروشنده از شرکت مبدا به خریدار در کشور مقصد به صورت کاملا سالم انتقال پیدا کنند. عموما به تجار پیشنهاد میکنیم که برای صرفه جویی در زمان و دریافت سریعتر کالا ها به این شرکتها مراجعه کنند.
شما میتوانید صفر تا صد تجارت با ترکیه را در این مقاله مطاله کنید.
با ما همراه باشید و رویدادهای مارا دنبال کنید.
برای ارتباط سریع با کارشناسهای ما در واتس اپ پیام بگذارید:
۰۹۱۰۹۰۹۹۰۶۴
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.