شرایط قوانین صادرات کالا به امارات را بشناسیم
16 دی 1400 1400-12-15 20:20شرایط قوانین صادرات کالا به امارات را بشناسیم
شرایط قوانین صادرات کالا به امارات را بشناسیم
شناخت قوانین صادرات کالا به امارات باعث میشود که تجارت موفقتری داشته باشیم. امارت متحده عربی، کشوری عربی در خاورمیانه میباشد. این کشور با کشور ایران دو دریای خلیج فارس و دریای عمان هم مرز است. شهر دبی از بزرگترین شهرهای کشور امارت به شمار می آید.
این شهر در نزدیکی جنوب ایران است. واردات و صادرات کالا به همه جای دنیا را میتوان از اینجا انجام داد برای صادرات کالا به دبی قوانین و مقررات و همچنین چندین مراحل وجود دارد که باید طی شوند، تا کالای مورد نظر به راحتی صادر شود.
قوانین صادرات کالا به امارات
مراحل صادرات کالا به کشور امارت ساده و سریع است. برای وارد شدن به بازار امارات، کسب و کار و شرکتها باید دارای مجوزهای لازم از سازمانهای مربوطه کشور امارات داشته باشند همچنین و شرکت در اداره گمرک امارات ثبت دائمی کنند.
شرکتهای تجاری باید از طریق سایت دوبی ترید (dubaitrade.uae) درخواستهای لازم برای ترخیص کلای خود از گمرک را ارسال کنند و مدارکی مانند سیاه تجاری، گواهی مبداء، فهرست بسته بندی و مجوز واردات را تهیه کنند.
بیشترین واردات امارات
از سال 2013، 64 درصد از ارزش تجارت خارجی امارات از واردات تشکیل شده است که بیشتر آنها فلزات گرانبها و ماشین آلات هستند. بیشترین کالاهای وارداتی از ایران به امارات محصولات کشاورزی، مشتقات نفتی، فلزات با ارزش، ماهی و طیور است.
تعرفه گمرکی امارات
امارت به خاطر پایین بودن نرخ تعرفههای گمرکی وضع شده نسبت به واردات کالاهای مختلف و به راحتی نسبتاً بالای تجارت و هر گونه صادرات واردات در میان کشورهای عربی در صدر فهرست بهترین کشورهای برای صادرات و واردات قرار دارد.
تعرفه مالیاتی 5 درصد در مورد تمامی کالاهایی که از کشورهای عضو شورای همکاری کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به این کشور وارد می شوند در نظر میگیرد. با این همه الکل با نرخ تعرفه گمرکی 50 درصد و دخانیات با نرخ تعرفه گمرکی 100 درصد به کشور امارات وارد می شوند.
برای اینکه بتوانید فعالیتهای وارداتی و صادراتی انجام دهید. باید بهاندازه کافی با قوانین و شرایط واردات و صادرات کالا آشنا باشید.
صفر تا صد تجارت با امارات را در این مقاله قراردادهایم.
مراحل قانونی صادر کردن کالا به دبی:
برای صادرات کالا به امارات و دبی و از طریق گمرک آن، نیاز است تا چندین مرحله گذرانده شود. در ادامه به مهمترین کارهای مورد نیازی که باید برای صادرات کالا به دبی انجام شود، می پردازیم.
الف) مشخصات کامل کالا:
برای ترخیص کالا در گمرک دبی نیاز است اطلاعات و مشخصات کامل مورد نیاز که اطلاعاتی مثل قیمت کالا، وزن کالا، نوع کالا، مقدار و یا تعداد کالا و همچنین مسائل فنی مربوط به کالا را در اظهارنامه و فرم ترخیص بنویسند.
ب) قیمت گذاری کالا دردبی:
قیمت کالاهایی که از یک کشور به کشور دیگری وارد میشوند به عوامل مختلفی بستگی دارد مثل:
- شرایط در بازارهای کشور هدف
- قیمت پایانی کالا
- مقدار نیاز بازار آن کالا در منطقه هدف و میزان خرید و فروش آن کالا
بستگی دارد؛ با توجه به مواردی که گفته شده قیمت گذاری ترخیص کالا در دبی بر اساس همین عوامل و ویژگیها صورت میگیرد. این موارد باعث میشود تا صادر کنندگان برای گمرک فاکتوری از کالاهای ترخیصی صادر کنند.
پ) ثبت هزینههای جانبی:
هزینههای صرف شده برای جابجایی و حمل و نقل، هزینه های مربوط به نگهداری و انبارداری کالا و … می باشد. پس محاسبهی هزینه و قیمتهای کالا و ثبت آنها در برگه ترخیص از مراحل مورد نیاز ترخیص کالا در دبی می باشد.
ت) دریافت مجوز برای ورود کالا:
در تمامی کشورها و مناطق دیگر برای اینکه کالایی را وارد کنند به مجوز معتبر نیاز دارند. کالاهایی که دارای مجوز نباشند یک کالای قاچاق به حساب میاید گمرک و آن کشور از وارد کردن آن کالا به کشور امتناع خواهند کرد. پس؛ صدور مجوز ترخیص برای اثبات قانونی بودن آن کالا لازم میباشد.
ج) تسلط کافی بر زبان:
از آنجایی که برای ترخیص کالا در دبی با خارجیان و عرب ها در ارتباط هستید؛ پس لازم است تا بر زبان عربی و یا زبان انگلیسی مسلط باشید تا در هنگام ارتباط بتوان کار را به خوبی به سرانجام برساند.

مزیت ترخیص کالا در دبی برای ایران
دبی مثل یک پل ارتباطی میان کشور سازندگان کالا با ایران و یا بلعکس شرکتهای سازنده ایرانی با کشورهای دیگر میباشد به همین دلیل با وارد کردن کالا و ترخیص کالا در دبی هزینهها بسیار کم میشود و ایران ترجیح میدهد برای واردات کالا و ترخیص آنها با دبی در ارتباط باشند. از جهت دیگر به ایران نزدیک میباشد. در واقع برای حمل و نقل هزینه بسیار کم و اندکی باید پرداخت شود.
اصطلاحات قوانین بین المللی
Incoterms مخفف سه کلمه International Commercial Terms که به معنی اصطلاحات تجارت بین الملل در نظر گرفته میشود. دانستن اصطلاحات تجاری به علت مشخص شدن تعهدات و هزینهها بین صادر کننده و خریدار و تمامی کسانی که در این کار دخالت دارند نیاز است.
اصطلاحات (قوانین) اینکوترمز به دو دسته کلی تقسیم بندی میشوند:
دسته اول قوانینی میباشد که روشها مختلف حمل و نقل را مورد بررسی قرار میدهد.
- تحویل در محل درب کارخانه (EXW) Ex Works
در این روش تولید کننده، کالا را در محل تولید و یا انبار کالا به خریدار تحویل میدهد و کلیه مسئولیتها و هزینهها، اعم از بارگیری، حمل و نقل، بیمه، گمرک و تمامی مسئولیتها کالا بر عهده خریدار است.
- تحویل رایگان در مبدا (Free Carrier (FCA
به معنای این است که فروشنده کالا را پس از ترخیص از گمرک درمحل مشخص شده و به حمل کننده تعیین شده از سوی خریدار تحویل میدهد.
اگر که محل تحویل کشور خریدار باشد، بارگیری با خریدار است و نقطه ریسک فرایند میباشد. هزینه حمل و بیمه با خریدار است، همچنین قرارداد حمل و بیمه به عهده خریدار میباشد.
- هزینه حمل پرداخت شده (Carriage paid to (CPT
این قاعده که نوعی حمل مرکب میباشد، به این صورت است که فروشنده کالا را تهیه، حمل داخلی و ترخیص صادراتی نمیکند و تمامی هزینههای را خود پرداخت میکند.
بعلاوه حمل کننده کالا تا مقصد نهائی را انتخاب، قرارداد حمل را منعقد و کرایه را تا محل مشخص در قرارداد بعنوان مقصد نهائی پرداخت میکند.
مسئولیت فروشنده زمانی که کالا را تحویل اولین حمل کننده میدهد تمام میشود. همچنین پرداخت هزینه بیمه و هزینه بازرسی با خریدار است.
- هزینه و بیمه حمل پرداخت شده (Carriage and insurance paid (CID
این قانون به این معنی است که فروشنده کالا را با گرفتن مجوزهای صادراتی ازکشور خود و ترخیص صادراتی، به آن حمل کننده قرارداد حمل منعقد کرده تحویل میدهد همچنین کرایه حمل کالا تا مقصد را پرداخت کرده و کالا را تا مقصد بیمه میکند، هزینه بیمه را هم پرداخت میکند.
- تحویل در پایانه (Delivered at Termina (DAT
این شکل است که فروشنده تمام هزینههای حمل ونقل (هزینه صادرات، حمل، تخلیه از حامل اصلی در بندر مقصد و هزینههای بندر مقصد) و تمامی خطرات تا پایانه مقصد را عهده دار میشود. پایانه میتواند بندر، فرودگاه، و مکان تبادل کالا باشد. ضمن اینکه حقوق ورودی، مالیات و هزینه های گمرکی برعهده خریدار می باشد.
- تحویل در محل مشخص شد (Delivered At Place (DAP
این مورد میتواند برای تمامی حالات حمل و نقل استفاده شود، و یا در فرآیندی که در آن بیش از یک حالت حمل ونقل وجود داشته باشد. فروشنده مسئول هماهنگی حمل و تحویل کالا، هماهنگی های برای تخلیه بار از وسیله نقلیه، در محل مورد توافق میباشد. در این روش پرداخت مالیات و پوشش بیمه بر عهده فروشنده نمیباشد.
- تحویل در مقصد با پرداخت عوارض گمرکی (Delivered duty paidx (DDP
فروشنده مسئول تحویل کالا در محل مشخص شده در کشور خریدار است، و پرداخت تمامی هزینه های انتقال کالا به مقصد از جمله حقوق ورودی و مالیات بر عهده فروشنده میباشد.
این مدل حداکثر تعهدات در عهده فروشنده و حداقل تعهدات به عهده خریدار را در میباشد.
دسته دوم قوانینی است که حمل و نقل آبی دریایی را مورد بررسی قرار میدهد.
- تحویل در کنار کشتی (Free alongside (FAS
مسئولیتهای فروشنده کنار کشتی در بندر تمام میشود. تمامی مسئولیت عقد و پرداخت هزینه حمل، بیمه و بازرسی به عهده خریدار است.
- تعهدات سلامت کالا بین خریدار و فروشنده Free on board (FOB)
فروشنده وقتی کالا وارد کشتی در بندر مبدأ میشود مسئولیتش تمام میشود. تمام هزینه حمل و نقل همچنین عقد قرارداد حمل از بندر تحویل، بیمه و بازرسی به عهده خریدار میباشد.
- هزینه و کرایه حمل Cost and freight (CFR)
فروشنده باید حمل و نقل کالا را از طریق دریایی به بندر مقصد ترتیب دهد و همچنین هزینهی حمل و نقل با فروشنده میباشد.
- هزینه، کرایه و بیمه حمل (Cost, insurance and freight (CIF
در این روش ترابری کالا را از طریق دریایی به بندر مقصد ترتیب دهد و وقتی که کالا بارگیری میشود، مسئولیت فروشنده تمام میشود. با وجود اینکه هزینه حمل و بیمه و عقد قرارداد آن ها با فروشنده میباشد.
قاچاق کالا چیست؟
قاچاق به تلاش برای آوردن کالا و محصولی به داخل و یا خارج از کشور بصورت غیرقانونی و به صورت پنهانی برخلاف قوانین و بدون پراخت مالیات های قانونی گمرک، و یا برخلاف محدودیتهای تعیین شده توسط قانون اطلاق میگردد.
کالا از طریق دریا، هوا یا زمین به کشور امارات وارد شده و عوارض گمرکی کالا، 5 درصد ارزش هزینه، بیمه و حمل و نقل (CIF) میباشد.
مقدار حمل کالا توسط مسافر
به مسافر اجازه حمل چمدانهای شخصی و هدایایی به ارزش 3000 درهم برای اقلام غیرتجاری بدون پرداخت عوارض گمرک داده میشود و مسافران در صورت حمل پول نقد و یا چک مسافرتی به ارزش بیش از 40000 درهم یا معادل آن به ارز خارجی، باید مقدار و هدف واقعی خود را به ماموران گمرک با در فرم اظهارنامه بیان کند، قابل توجه است که که این مبلغ از 1 سپتامبر به 100000 درهم افزایش یافته است.
موارد زیر شامل قانون قاچاق میشود:
- انجام ندادن مراحل قانونی حمل کالا در دفاتر گمرکی؛
- طی نکردن مراحل قانونی کالا چه در داخل و چه در خارج کشور؛
- حمل و نقل محصولات و کالاهای خلاف مقررات گمرک و یا تخلیه و بارگیری محمولهها در خارج از مرز دریایی گمرک؛
- حمل و نقل کالا با هواپیما بطور غیرقانونی در خارج از فرودگاههای رسمی و یا حذف کالا در طول پرواز؛
- اعلام نکردن کالاهای وارداتی/ صادراتی به دفتر گمرکی ” از جمله کالاهای تجاری همراه با مسافر؛
عبور کالا از گمرک بدون اطلاع ماموران گمرک
پیدا کردن کالای اعلام نشده به دفاتر گمرک، با پنهان کردن آنها در شکافها و یا فضاهای طراحی شده.
تغییر در تعداد و یا مقدار بستههای اعلام شده
قوانین واردات کالا بدون عوارض گمرکی در امارات محدودیتهایی مثل کشورهای دیگر دارد برای مثال:
- برای نوشیدنیهای الکلی
- سیگار
- مواد مخدر و کالاهای تجاری
قاچاق حیوانات
وزارت محیط زیست و منابع آب امارات هشدار داده که قاچاق حیوانات ممنوع است و مجازات آن جریمه و حبس خواهد بود و هدف از این مجازات، ممنوع کردن تجارت غیر قانونی حیوانات وحشی میباشد.
بر اساس قانون محیط زیست امارات فروش حیوانات وحشی مانند شیر، یوزپلنگ و ببر، به جز جریمه موارد استفاده در باغ وحش یا مراکز پرورش و با مجوز رسمی غیرقانونی میباشد و جریمه نقدی تا 10000 درهم و حبس برای چند ماه را خواهد داشت.
قاچاق دخانیات، یک قاچاق سازماندهی شده جهانی با سود عظیم و شامل فعالیتهایی از قبیل خرید و فروش مواد مخدر و محصولات تقلبی میباشد. خرید سیگار ارزان بدون مالیات به معنی معامله با مجرمان و لطمه زدن به کسب و کارهای قانونی میباشد.
سخن پایانی
تجارت با کشور امارات و صادرات به شهر دبی با توجه به موقعیت استراتژیک دبی و سهولت انجام این کار برای ایران و قیمت مناسب و کم هزینه بودن آن برای تجار ایرانی و برای کشور در شرایط امروزه تحریمهای سیاسی و اقتصادی بسیار ارزاور و سود اوری خوبی خواهد داشت در صورتی که با قوانین تجارت آشنا باشید و به آن احترام بگذارید و رعایت کنید. میتوانید تجارت با امارات را یاد بگیرید.
اگر با دورههای آموزشی ما همراه باشید میتوانید به صورت مفصل و حرفه ای آموزش تجارت با امارات را بیاموزید. (دوره آموزشی تجارت با امارات و دبی را از دست ندهید.)
با ما همراه باشید و رویدادهای مارا دنبال کنید.
برای ارتباط سریع با کارشناسهای ما در واتس اپ پیام بگذارید:
09109099064
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.