آشنایی با قوانین صادرات به ترکیه
12 اسفند 1400 1400-12-20 22:19آشنایی با قوانین صادرات به ترکیه
آشنایی با قوانین صادرات به ترکیه
اگر تاجر یا بازرگان هستید و به فکر تجارت و صادرات و واردات کالا به کشور ترکیه هستید مجموعه مقالات ما در ارتباط تجارت با ترکیه را از دست ندهید، در این مقاله قصد داریم تا شما را با قوانین صادرات به ترکیه و آشنا کنیم. اگر شما این قوانین آشنایی ندارید. پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چرا باید با قوانین صادرات به ترکیه آشنایی داشته باشیم؟
ترکیه یکی از همسایههای ایران است که از نظر جغرافیایی کشوری پهناور با اقتصاد به سرعت در حال رشد است. ترکیه سالهاست که تلاش میکند که سرمایه گذاران را به کشور خود برای توسعه و پیشرفت هدایت کند.
شاید اهمیت توسعه این کشور به دلیل پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا باشد. این کشور سالهاست که به دنبال عضویت در اتحایه اروپاست و با کشورهای اروپایی قراردادهای تجاری گمرکی مختلفی را بسته است.
اگر بخواهیم نگاهی کوتاه به گذشته ترکیه بیاندازیم.
نگاهی کوتاه به گذشته کشور ترکیه
اقتصاد ترکیه در 20 سال گذشته اصلاحات کاملی را تجربه کرده و دولت مردان این کشور توانستهاند نظم و انضباط بسیاری را به بخشهای مالی ترکیه ببخشند.
به همین منظور به تجار و بازرگانان پیشنهاد میشود که همواره قبل از تجارت با این کشور با تمامی قوانین صادرات و واردات ترکیه آشنایی پیدا کنند.
به طور مثال تجار باید بدانند که کالایی که قصد واردات آن را به ترکیه دارند، چه میزان مالیات دریافت میکنند؟ و یا آیا آن کالا جزء کالاهای ممنوعه محسوب میشود یا خیر؟ همچنین بر طبق قوانین ترکیه واردات برخی از کالاهای خاص به این کشور تنها باید از مرزهای به خصوص انجام گیرد، که در ادامه بیشتر به آنها میپردازیم. با ما همراه باشید تا از صفر تا صد قوانین تجارت به ترکیه، بیشتر بدانید.
قوانین صادراتی به کشور ترکیه
در ادامه قصد داریم تا به صورت موردی قوانین صادرات به کشور ترکیه را به طور کامل به شما آموزش دهیم.
1) باید به شما بگوییم که ترکیه تحت پروژهای با نام GIMOP که همان پروژه نوسازی گمرک است. برنامههای امنیتی موثری را در گمرکهای خود اجرایی کرده مانند سیستم اسکن پلاک، اشعه ایکس و سیستم ردیابی بر مبنای جی پی اس. به همین منظور پیشنهاد میشود که از صادرات کالاهای ممنوعه به این کشور خودداری شود.
2) با توجه به این که ترکیه با کشور عضو اتحایه اروپا قرار دادهای گمرکی انعقاد کرده است. به همین منظور صادرات کالا به این کشور از طریق اروپا باید از طریق اظهارنامه گمرکی SAD انجام شود.
اما کشورهایی به غیر از کشورهای اتحایه اروپا نظیر ایران با توجه به قرار دادهای گمرکی ما بین 2 کشور ممکن است نیازی به اظهارنامه گمرکی نداشته باشند.
شما برای صادرات به ترکیه در اولین قدم باید گواهینامه CE را برای محصولات خود بگیرید. این گواهینامه در واقع گواهی میکند که محصولات شما با استانداردهای اروپا و استانداردهای زیست محیطی ترکیه سازگار میباشد. به علاوه شما باید فاکتور فروش، فاکتور پروفرما، گواهی مبدا، گواهی حمل و نقل و گواهینامه بهداشتی را برای صادرات به همراه داشته باشید. بر طبق قوانین ترکیه اگر مدارک شما کامل باشد، شما می توانید در 24 ساعت کالا های خود را از گمرک ترخیص کنید.
مقاله اپوایزر در ارتباط با، قوانین صادرات به اروپا را از دست ندهید.
3) بر طبق قوانین کشور ترکیه، مسئولیت ترخیص کالا از گمرک برعهده وارد کننده میباشد. به همین منظور در زمان ورود کالا به صورت زمینی، ریلی و همچنین واردات کالا به این کشور از طریق حمل و نقل هوایی، کالاها باید ظرف مدت 20 روز ترخیص شوند.
اگر فردی بخواهد از طریق حمل و نقل دریایی صادرات انجام دهد، در این صورت زمان ترخیص کالا از گمرک به 45 روز افزایش پیدا میکند. همچنین بنا به درخواست هر فرد این زمان میتواند تمدید شود.
اما اگر به هر دلیلی فرد صادر کننده کالا در مدت زمان مشخص اقدام به ترخیص کالا نکند. ممکن است کالا ها توسط دولت ترکیه مصادره و یا به حراج گذاشته شود.
4) صادرات برخی از کالا تنها از گمرکهای تخصصی در ترکیه اتفاق میافتد و آن کالاها تنها از این گمرکها ترخیص میشوند. به طور مثال تراکتورها، موتور سیکلتها، قطعات یدکی و لوازم جانبی ماشینی تنها از گمرک های Yesilkoy، Gebze، Izmit و Mersin ترخیص میشوند.
همچنین محصولات نساجی از طریق گمرکهای Halkali ،Atatürk Havaliman ،Sabiha Gökçen Airport ،Gemlik ،Mersin ،Izmir ،Denizli ،Ankara ،Kayseri و Gaziantep ترخیص میشوند.
کودهای مناسب برای محصولات کشاورزی نیز از طریق گمرکهایDerince ،Mersin ،Samsun ،Izmir Aliaga ،Dikili ،Kapikule station ،Tekirdag و Antalya ترخیص میشوند.
به علاوه قانونی برای صادرات حلالها و محصولات پتروشیمی وجود دارد، که بنا بر این قانون محصولات پتروشیمی و حالالها باید برای ترخیص از گمرک توسط Gebze پاکسازی شوند.
5) صادرات برخی از کالا بر اساس قوانین ترکیه ممنوع میباشد. در این بین نام 10 قلم از این کالاها را در ادامه به شما معرفی میکنیم. این کالا شامل مواد مخدر، مواد تخریب کننده اوزون، مواد رنگی، صلاحهای شیمیایی، مواد منفنجره و مشتقات آن، آلات قمار، محصولاتی که از علامت تجاری غیر قانونی استفاده میکنند و خاک، برگ ساقه و کود طبیعی ممنوع میشود. البته واردات کودهای طبیعی تنها برای استفاده در چمن موردی ندارد.
6) مالیات بر ارزش افزوده یا VAT عموما هنگام واردات از فرد وارد کننده گرفته میشود و بر اساس کالای وارداتی این مالیات میتواند بین 1، 8 و 18 درصد باشد. همچنین اگر این مالیات بر ارزش افزوده به موقع و قبل از واردات کالا به گمرک پرداخت نشود، 6 درصد از ارزش کالا نیز به آن افزوده میشود.
مقاله چگونگی واردات از ترکیه را از دست ندهید.
برای اینکه بتوان صادرات موفق به ترکیه داشت چه کار باید کرد؟
بسیاری از تجار و بازرگانان همواره از خود میپرسند که چگونه میتوان صادرات موفق به ترکیه داشت؟
باید به شما بگوییم جواب این سوال کاملا ساده است. زمانی که شما بتوانید معلومات خود را از قوانین تجارت با ترکیه و به طور کل شرایط صادرات و واردات به ترکیه بالا ببرید، قطعا میتوانید تجارت موفقی نیز داشته باشید.
در همین زمینه پیشنهاد میکنیم تا با افرادی متخصص در این زمینه مشاوره کنید. همچنین شرکت کردن در دورههای آموزشی برای تجارت با ترکیه نیز میتواند بسیار برای شما مفید باشد.
در این دورهها عموما شما با کشور ترکیه و اقتصاد این کشور آشنا میشوید. همچنین شما یاد خواهید گرفت که چگونه با شرکتهای مختلف در ترکیه مذاکره کنید و اجناس و کالاهای خود را در این کشور به فروش برسانید.
به علاوه در این دورهها عموما شما یاد خواهید گرفت که میتوانید چه کالا هایی را به ترکیه صادر کنید و چه کالا هایی میتوانند برای صادرات به ترکیه بسیار پر بازده باشند.
اگر هم شما زمان کافی برای شرکت در دوره های آموزشی ندارید. می توانید از وبینارهای آموزشی استفاده کنید. وبینارهای آموزشی نیز درست میتوانند همانند یک کلاس آموزشی برای شما مفید باشند. در این وبینارها شما می توانید با کلیات قوانین صادرات به ترکیه آشنا شوید و نحوه یک تجارت موفق در این کشور را یاد بگیرید.
با ما همراه باشید و رویدادهای مارا دنبال کنید.
برای ارتباط سریع با کارشناسهای ما در واتس اپ پیام بگذارید:
۰۹۱۰۹۰۹۹۰۶۴
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.