صفر تا صد قوانین تجارت با فرانسه
7 اسفند 1400 1400-12-20 22:19صفر تا صد قوانین تجارت با فرانسه
صفر تا صد قوانین تجارت با فرانسه
همان طور که میدانید هر کشوری در زمینههای مختلف قوانینی برای خود دارد، دولت فرانسه هم برای تجارت قوانینی را در حوزههای مختلف مربوط به گمرک، امور بانکی، حمل و نقل و یکسری ممنوعیتهای صادراتی وضع کرده و در اختیار کشورهایی که قصد داد و ستد با این کشور را دارند قرار داده است.
دولت فرانسه با حفظ حساسیتها و ترجیحات جمعی، پیروی از توافقنامه پاریس را ترویج میکند. دولت به منظور تضمین دسترسی مشاغل فرانسوی به بازارهای خارجی از یک سیاست تجاری متعادل حمایت میکند.
برای داشتن یک تجارت موفق لازم است قوانین وضع شده تجارت کشور مورد نظر را بدانید، برای مطالعه قوانین تجارت با فرانسه با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
اطلاعات کلی در ارتباط با کشور فرانسه
فرانسه، دومین کشور صادر کننده بزرگ، عضو اتحادیه اروپا بعد از آلمان و هفتاد و سومین کشوردر کل جهان است که دارای اقتصاد آزاد میباشد. اصلیترین منبع اقتصادی این کشور، از صنعت گردشگری تامین میشود.
اما واردات و صادرات هم بخشی از سیاستهای تجاری آن است. مهمترین کالاهایی که برای صادرات به فرانسه روی آنها تمرکز شده است: پلاستیک، تجهیزات مربوط به حمل و نقل هوایی و ماشین آلات میباشد. در بخش واردات این کشور برخی از ماشین آلات، خودروها و نفت خام را وراد میکند. فرانسه با آنکه خودش تولیدات نفتی دارد، اما باز هم نفت خام را وراد میکند، پس تغییرات قیمت نفت برایش اهمیت زیادی دارد.
این کشور عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) Word Trade Organization – که تنظیم کننده قوانین تجارت جهانی میباشد- است. به همین دلیل برای اقتصاد این کشور قوانین خاصی گذاشته شده که از آن پیروی میشود.
در فرانسه کالاهای وارداتی در مقایسه با کالاهایی که تولیدات خود کشورهستند، قیمت پایینتری دارند و همین امر سبب شده تا کالاهای وارداتی بین مردم محبوبیت داشته باشند و آمار استفاده از این کالاها بالا برود.
شرکای تجاری فرانسه
کشورهای آمریکا، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، انگلستان و هلند شرکای تجاری این کشور هستند، اما اساسیترین شریک خارجی این کشور که بخشی از صادرات و واردات فرانسه به آن تعلق میگیرد کشور آلمان میباشد.
موانع تجارت در فرانسه
فرانسه در رتبه ۷۳ اقتصاد جهان قرار دارد و علت این رقم پایین، موانعی است که در تجارت با فرانسه حاکم است.
به طور مثال این کشور از محصولات کشاورزی حمایتهایی میکند که سبب شده تا کشاورزان از سالها قبل همچنان وابستگی به یارانه دولتی داشته باشند.
موانع تجاری که شرکتهای آمریکایی در زمان صادرات به این کشور با آنها مواجه میشوند دو دسته است:
- موانع تجاری تعرفه ای
- موانع تجاری غیر تعرفه ای
این موانع موجب سختتر شدن تجارت با فرانسه شده است، که شامل یکسری از استانداردهای پیچیده ایمنی میباشد که دسترسی به بازار را برای اکثر کالاهای صادراتی از ایالات متحده امریکا پیچیده کرده است.
آداب معاشرت در تجارت با فرانسه
همانطور که در مقالات قبل بیان کردیم، آداب معاشرت از اصول مهم و ظریف در تجارت و روابط کاری بین کشورهاست، در نتیجه با کسب اطلاعات کاربردی درباره فرهنگ و رسوم کشور هدف، استراتژی موفقیت آمیز برای کسب و کارتان بچینید.
در ادامه، تعدادی از نکات قابل توجه درباره جلسات کاری برای صادرات به فرانسه را قرار دادهایم.
- مهارتهای ذهنی و سابقه تحصیلی یکی از نکات مهم در کشور فرانسه میباشد.
- فرانسویها به رعایت ادب اهمیت زیادی میدهند پس حتما قرار ملاقات خود را از قبل تنظیم کنید و علاوه بر آن حتما سعی کنید وقت شناس باشید.
- فرانسویها معمولا رسمی هستند و در مقوله کسب و کار کاملا محافظه کار رفتار میکنند پس سعی کنید فروشی راحت و انعطاف پذیر داشته باشید.
- پیدایش کارمندان ارشد دولتی که ایفا کننده نقشهای بسیار مهمی در صنعت این کشور هستند به این دلیل است که دولت و صنعت فرانسه از گذشته نسبت به سایر کشورهای صنعتی روابط صمیمانهتر و نزدیکتری با یک دیگر داشتهاند.
- یکی از اصول مهم رویکرد فرانسه که موجب طراحی یک سری برنامههای مفصل توسط کمپانیها شده است، برنامه ریزیهای بلند مدتی است که این کشور برای دهههای متمادی داشته است.
- شعبههای بزرگ، مراکز و دفاتر اصلی بزرگتری شرکتهای فرانسوی در پاریس ایجاد شده است.
- موضوعات ممکن است طی فرآیند گفت و گو و یا به صورت مکتوب به نتیجه برسد.
- هر تصمیمی که در پایان مذاکره گرفته میشود، حاصل مشورتهای جدی و سختگیرانه است.
- از آن جایی که مدیران بخش اجرایی در شرکتهای فرانسوی اغلب شخصیت کاریزماتیکی دارند شیوهای که شرکت را هدایت میکنند نیز کاملا مسلط و آمرانه است.
- در مذاکرات معمولا فرانسویها پذیرای عقل و منطق هستند پس سعی کنید مطالبی که ارایه میدهید منطقی، حاوی اطلاعات مفید و رسمی باشند.
- آنها معمولا صحبتی که دارند را آشکارا و کاملا واضح و رک بیان میکنند، به همین دلیل ممکن است گاهی در راستای موضوع مورد گفت و گو با یک دیگر دچار اختلاف نظر شوند و بحث کنند. البته در طی جلسات باز و رسمی اختلاف نظر کمتر به چشم می خورد معمولا مخالفتها در لابیهای قبل از جلسه اتفاق میافتد.

قوانین گمرکی کشور فرانسه
کشورهایی که میخواهند کالاهای خود را به فرانسه صادر کنند، باید از یکسری از قوانین تجارت با فرانسه در رابطه با گمرک مانند: محدودیتهای وارداتی، گواهی مبدا، سیاهه تجاری، کنترل ارزی و دیگر قوانینی که در ادامه به تک تک آنها پرداختهایم مطلع باشند.
-
گواهی مبدا
برای کالاهایی مانند محصولاتی که ساخت کشورهای جهان سوم هستند، آب معدنیهای طبیعی، تجهیزات برقی پزشکی و دستگاهها و تجهیزات مربوط به رادیولوژی و بعضی از پارچهها و فرشهایی از جنس پشم، باید از یک اتاق بازرگانی معتبر گواهی مبدا تهیه شود.
-
گواهینامههای ویژه
هر محصولی نیاز به مجوز و گواهی مرتبط از سازمان مربوطه را دارد، مثلا؛ برای کالاهای بیولوژیکی و مواد دارویی باید از دایره مواد و فرآوردههای دارویی مجوز تهیه کرد. برخی مراجع مسئول مانند وزارت کشاورزی، شیلات و مراجع مربوطه دیگر باید برای صادرات کالاهایی همچون حیوانات زنده، فرآوردههای حیوانی و گوشت و همچنین برخی از محصولات کشاورزی گواهی بهداشت صادر نمایند. محصولاتی مانند سبزیجات و میوهها هم نیاز به گواهی کیفیت دارند.
حتی اکثر ماشین آلات هم باید دارای پلاک و گواهی که نشان دهنده منطبق بودن آن با مقررات است داشته باشند.
-
سیاهه تجاری
یک لیستی با جزییات کامل مربوط به شرایط فروش، قیمت واحد کالا، قیمت فوب و… که روی کاغذهای مارکدار شرکت صادر کننده نوشته شده و امضا شده است. باید چهار نسخه از این سیاهه را به گمرک تحویل دهید.
-
محدودیتهای واردات
مجوزها معمولا دارای شش ماه اعتبار هستند. مجوزگرفتن برای کالاهایی که واردات آنها غیر مجاز است و یا کالاهایی که سهمیه بندی شدهاند امری کاملا ضروری است.
البته برخی کالاها هم مانند کالاهایی که دولت فرانسه واردات آنها را آزاد اعلام کرده و یا کالاهایی که هدیه هستند و دارای قیمت محدودی هستند و توسط پست ارسال می شوند، نیازی به اخذ مجوز ندارند.
-
بارنامه یا قرارداد حمل
اساسا مقررات خاصی در این رابطه وجود ندارد، اما برخی از کالاها هستند که نیازمند بارنامهاند، که در این صورت لازم است تا آن ها را به این شکل “به حواله کرد” صادر کرد.
-
کنترل ارزی
برای واردات کالاهایی با ارزش کمتر از 10 هزار فرانک، نیازی به ارائه گواهی واردات نیست. معمولا ارزی که برای واردات کالا به فرانسه نیاز است، به راحتی پرداخت می شود اما گاهی شرایطی به وجود میاد که لازم است بسته به مبلغ معامله در یک زمان خاص و تعیین شدهای پرداخت صورت گیرد.
-
پرداخت عوارض
کالاهایی که ارزش تجاری دارند، باید عوارض پرداخت کنند، اما کالاهایی که ارزش تجاری ندارند نیازی هم به پرداخت عوارض برای آنها نمیباشد.
-
علامت ساخت کالا
نام کشور صادر کننده باید روی کالا درج شود و تمام توضیحات و نوشتههایی که روی کالا درج شده، بروشورها و راهنمای مصرف باید به زبان فرانسه باشند. توجه داشته باشید که اگر علامتی روی کالا باشد که این شک را بوجود آورد که کالا تولید خود کشور فرانسه است، از ورود کالا به کشور جلوگیری میشود.
-
بسته بندی
یکسری مقررات خاص برای بسته بندیهای مواد غذایی و بسته بندیهایی که در ارتباط با مواد غذایی هستند وجود دارد. از ورود بستههایی که احتمال بدهند ممکن است ناقل بیماری باشد جلوگیری میشود.
در رابطه با علامت گذاری جعبههای حمل کالا و سیاهه کنسولی هیچ مقررات خاصی وجود ندارد.
عمده اقلام وارداتی و صادراتی به فرانسه
کالاهایی که فرانسه صادر میکند شامل:
تجهیزات صنعتی، پلاستیک و مصنوعات آن، وسائط نقلیه هوایی، دارو لوازم بهداشتی و آرایشی، آهن و فولاد، تجهیزات الکترونیکی، نوشیدنی ها ، فیلم و تجهیزات پزشکی میباشد.
و کالاهایی که به فرانسه وارد میشوند، شامل:
تجهیزات صنعتی، آهن و فولاد، وسائط نقلیه ریلی، تجهیزات الکترونیکی، وسائط نقلیه هوایی، پلاستیک و مصنوعات آن، محصولات دارویی، تجهیزات پزشکی، سوختهای معدنی، مواد شیمیایی آلی میباشند.
با در نظر گرفتن آموزشهای بالا و آموزشهایی که در آینده برایتان قرار خواهیم داد و وبینارهای اپوایزر قطعا برای تجارت با فرانسه آماده خواهید شد.
اپوایزر منبع وبینارهای تجاری و آموزش تجارت با کشورهای مختلف است، توصیه میکنیم وبینار تجارت با فرانسه را از دست ندهید.
برای ارتباط سریع با کارشناسهای ما در واتس اپ پیام بگذارید:
۰۹۱۰۹۰۹۹۰۶۴
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.