آموزش مدیریت مالی و ضرورت آن برای مدیران مالی
30 بهمن 1400 1400-12-06 18:34آموزش مدیریت مالی و ضرورت آن برای مدیران مالی
آموزش مدیریت مالی و ضرورت آن برای مدیران مالی
یکی از مهمترین جنبههای کسبوکار، مدیریت مالی است مدیریت مالی یک فعالیت حیاتی و یک روش ایدهآل برای کنترل فعالیتهای مالی مانند بودجه استفاده از وجه حسابداری پرداخت ارزیابی ریسک و سایر موارد که مربوط به وضعیت مالی یک شرکت میباشد. که این فرایند شامل برنامهریزی سازماندهی کنترل و نظارت بر منابع مادی با هدف دستیابی به اهداف شرکت است. در این مقاله آموزش مدیریت مالی و ضرورت آن را بازگو میکنیم.
تعریف مدیریت مالی
به مدیریت کارآمد بر منابع مالی برای رسیدن به اهدافی که از قبل مشخص شده میگویند. این یک تعریف ساده اما بسیار کلی و جامع برای مدیریت مالی است که دید مناسبی از کلیت موضوع نشان میدهد. تامین مالی و افزایش سرمایه سازمان، نحوه تخصیص منابع، بودجه بندی کوتاه و بلند مدت، توزیع سود سهامداران سازمان یا شرکت و بسیاری دیگر از وظایف مهم سازمانی در دل مدیریت مالی قرار میگیرد.
هدف مدیرت مالی
هدف مدیریت مالی تضمین سلامت مالی کسبوکار کنترل نقدینگی شرکت و سوق دادن کسبوکار به سمت درآمد و سود بیشتر مدیران مالی درباره راه افزایش بودجه تصمیمگیری مالی بهبود روند سوددهی افزایش ارزیابی شرکت و افزایش میزان پسانداز تصمیمگیری میکنند.
مقاله « ضرورت یادگیری و آموزش بازاریابی و فروش برای موفقیت کسب و کار» برایتان مفید است.

بخشهای مهم مدیریت مالی کدام است؟
برنامهریزی مالی برنامهریزی مالی شامل اهداف کلیدی میشود که تعیینکننده میزان سرمایه مورد نیاز شرکت تعیین ساختار سرمایه تنظیم سیاستهای مالی و مقررات آن مجموعه است.
برای موفقیت در برنامه ریزی مالی و غیره آموزش مدیریت مالی را دنبال کنید.
نقش کنترل مالی در سازمان چیست؟
نقش کنترل مالی این است که در نظر بگیرد آیا سازمان و یا شرکت به اهداف خود رسیده است یا خیر، کنترل مالی پاسخ سؤالهای زیر را بررسی میکند.
۱) از داراییهای مجموعه بهدرستی استفاده میشود
۲) داراییهای سازمان امن و قابل اعتماد هستند
تصمیم گیریهای مالی
تصمیمگیریهای مالی شامل سرمایهگذاری و تامین اعتبار میباشد، اینکه سازمان چگونه تصمیمگیری کند تا باعث افزایش سرمایه فروش، سهام جدید یا نحوه توزیع سود شود.
محاسبه سرمایه مورد نیاز
بايد بودجه مورد نیاز یک شرکت مشخص باشد و این به نحوه رفتار و سیاستهای مجموعه درباره هزینهها و سودها بستگی دارد بودجه مورد نیاز بايد به گونهای مشخص شود که باعث توانایی درآمد بیشتر برای سازمان شود.
ساختار سرمایه
زمانیکه بودجه و میزان سرمایه مورد نیاز مشخص شود ساختار سرمایه شکل میگیرد.
این کار شامل تجزیهوتحلیل میزان سرمایهای که شرکت دارد و هم چنین مبلغ مورد نیازی که باید از منابع خارجی جذب کند، میشود.
سرمایه گذاری سرمایه
هر مجموعهای برای بدست آوردن بازده منظم و جمع کردن سرمایه بیشتر باید سرمایهگذاری کند مدیر مالی وظیفه سرمایهگذاری منابع شرکت و داراییهای آن در امور امن و سودآور است.
تخصیص سود
زمانیکه سود خوبی عاید شرکت میشود وظیفه مدیر مالی این است که آن سود را به بخشهای مورد نیاز و یا حتی برای اهداف احتمالی و یا گسترش کسبوکار در نظر بگیرد و همچنین بخشی از این سود به سهامداران پرداخت شود.
مدیریت موثر
در این قسمت وظیفه مدیر مالی این است که پول را برای قسمتهای مختلف شرکت مانند پرداخت حقوق و صورتحسابها، سهامها، بدهیهای پرداختی، خرید هرگونه تجهیزات و مواد مورد نیاز در نظر بگیرد.
کنترل مالی
مدیر مالی باید در کوتاهمدت و بلندمدت وضعیت مالی شرکت را کنترل و تجزیه تحلیل کند این کار با استفاده از ابزارهای مالی مدیریت ریسک کنترل سود و هزینه انجام میشود.

مدیریت مالی
به دلایل زیر آموزش مدیریت مالی بسیار مهم است.
- در برنامهریزیهای مالی
- در جمعآوری بودجه
- تخصیص بودجه دریافتی
- تصمیمگیری درست در موقعیتهای حساس مالی
- افزایش سودآوری
- افزایش ارزش سازمان و یا شرکت
- ایجاد ثبات اقتصادی
مدیر مالی کیست؟
مدیر مالی یکی از مهمترین پستهای مدیریتی در هر سازمانی است که برنامه ریزی، سازماندهی و نظارت بر منابع مالی مجموعه را بر عهده دارد و با استراتژیها و فعالیتهای اجرایی که برنامه ریزی میکند. سعی میکند سازمان را به اهداف سازمانی از پیش تعیین شده رهنمون سازد. مدیریت نقدینگی را شاید بتوان مهمترین بخش مسئولیتهای مدیر مالی دانست.
ویژگیهای مدیر مالی
- براساس تحلیل پیش میرود
- براساس اصول اقتصادی کار را انجام میدهد
- با توجه به اطلاعات حسابداری تصمیمگیری میکند
- درباره سرمایهگذاری و چگونگی افزایش بهرهوری پول مطالعه دارد
- برای حرکت رو به جلو و تغییر سازمان و یا شرکت تلاش میکند
- با توجه به چشمانداز جهانی حرکت میکند
تفاوت مدیر اجرایی و مدیر مالی
در شرکتها و سازمانهای بزرگ و موفق، مدیر مالی مسئول برنامه ریزی تخصصی مالی برای سازمان خواهد بود و همچنین مدیر مالی برای اندازه گیری و مدیریت ریسکهای مالی سازمان یا شرکت استخدام میشود. اما در کسب و کارهای کوچک و استارتاپها به علت محدودیتهای که دارند که بیشتر این محدودیتها مالی میباشد، مدیر ارشد اجرایی خود نقش مدیر مالی سازمان را بر عهده میگیرد و خود استراتژیهای کسب و کار و گزارشات رشد کار را تدوین میکنند. اما مدیر مالی چند ویژگی دارد که معمولا مدیران اجرایی سخت است که بتوانند آنها را داشته باشند و این چهار ویژگی عبارتند از:
-
کار با اعداد و ارقام
معمولا مدیران مالی در کلیه امور مالی از جمله صندوق داری، نظارت، حسابداری، حسابرسی، برنامه ریزیهای مالی و … دارای توانایی بالایی هستند.
-
توانایی تدوین استراتژی
مدیران مالی اکثرا در زمینههای مدیریت عمومی و بازاریابی هم تجربه کار دارند و به همین دلیل توانایی تدوین استراتژیها در زمینهی تخصیص منابع و تصمیمات عمده کسب و کار، میتوانند راهنماییهای مفیدی ارائه کرده و تاثیرات مثبتی در هنگام تصمیم گیری روی سایر همکاران خود داشته باشند.
-
ارزیابی شاخص کلیدی عملکرد
معمولا مدیران مالی که استخدام میشوند دارای توانایی ارزیابی غیر جانب دارانه در مورد عملکردها و گزارشات هزینه و … هستند و همه چیز برایشان قابل اندازه گیری است.
-
متخصص بودن در رشد و توسعه
معمولا مدیران مالی در سرمایه گذاری خصوصی و سرمایه گذاریهای مخاطره آمیز هم تجربیات فراوان دارند و به رشد و موفقت در تجارت شرکت بشدت مشتاقند.

آشنایی با رشته مدیریت مالی
یکی از ارکان اصلی هر سازمانی، مدیر مالی است، که وظیفه او، نظارت بر درآمدها و هزینههای سازمان، منابع مالی شرکت اعم از وجوه نقد، داراییهای سرمایهای، اوراق بهادار وغیره را در جهت اهداف سازمان به صورت کارا و اثربخش هدایت میکند.
آموزش مدیریت مالی از مقاطع دبیرستان شروع میشود و در دانشگاه هم گرایش مدیریت مالی نیز همچنان وجود دارد.
یکی از رشتههای پر طرفدار در علوم انسانی، مدیریت مالی است و از این رو اغلب کسانی که وارد این رشته میشوند، پایهای قوی در ریاضی و آمار ندارند. حال آنکه اغلب مباحث روز این رشته حاوی مضامین گستردهای از کاربرد ریاضیات، آمار و احتمال است و بدون این ابزارها ادامه کار غیرممکن میشود. بنابراین، جهت پر کردن این خلاء رشته مهندسی مالی با هدف ساخت و ایجاد ابزارهای جدید مالی ایجاد شده که در میان رشتههای فنی و مهندسی نیز قرار داده شده است.
فارغالتحصیلان این رشته نباید این انتظار را داشته باشند که، به محض اتمام تحصیل، به عنوان مدیر مالی در یک شرکت بزرگ یا حتی متوسط مشغول به کار شوند، زیرا همانگونه که اشاره شد، این موقعیت شغلی یکی از ارکان بسیار حساس در سازمان است و داشتن تجربه از الزامات آن است. اما خوشبختانه موقعیتهای شغلی دیگری نیز پیش روی فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد تا در آنجا به کسب تجربه بپردازند، مانند؛ رسنل در بانکها، شرکتهای بیمه، شرکتهای سرمایهگذاری، شرکتهای مشاوره مالی و سرمایهگذاری و نیز شرکتهای فعال در گوشه و کنار بورس اوراق بهادار.
نتیجه گیری
باید ازعلم مدیریت و توان و تجربه مدیران کاربلد در تمامی کسب و کارهای امروزی استفاده کنند. تا آن را در رسیدن به اهداف خود به موفقیت برساند و نگذارد سازمان از مسیر اصلی در رسیدن به اهداف منحرف شود. مدیر مالی در موفقیت یک سازمان نقش اساسی دارد. مدیر مالی در هر کسب و کار باید دارای ویژگیهای خاصی باشد که بتواند از پس وظایف مهم خود به خوبی بر بیاید.
برای پیشرفت در مدیریت مالی سازمان، آموزش مدیریت مالی را پیش بگیرید.
از ملزومات موفقیت در کسب و کار، آشنایی با مهارتها و توسعه آنهاست، در ادامه توصیه میکنیم مقاله توسعه فردی را مطالعه بفرمایید.
برای ارتباط سریع با کارشناسهای ما در واتس اپ پیام بگذارید:
۰۹۱۰۹۰۹۹۰۶۴
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.